K-9 Mail – 2024. februári fejlesztések

A Thunderbird blogján megjelent az androidos e-mail kliens, a K-9 Mail februári fejlesztési naplója.

Lássuk, mi történt:

K-9  Mail logó
K-9  Mail logó

A Thunderbird blogján megjelent az androidos e-mail kliens, a K-9 Mail februári fejlesztési naplója.

Lássuk, mi történt:

Új stabil kiadás

Februárban megjelent a K-9 Mail 6.800-as verziójú, stabil kiadása. A hónap nagy részében a béta tesztelők által jelentett hibák javításával és használhatósági problémák kisimításával foglalkozott a csapat. Köszönet mindenkinek!

Következő lépések

Mivel az utóbbi idők legnagyobb fejlesztése, a továbbfejlesztett fiókbeállítás elkészült, így most a hangsúly a Material 3 dizájn kialakításán és az Android 14 kompatibilitás fejlesztésén van.

Material 3

A felhasználói felület frissítése mindig megosztja a felhasználói közösséget. Van, aki szeretné, ha a levelezőkliense jól illeszkedne a rendszerébe és ugyanúgy nézne ki, mint a többi androidos alkalmazás. Mások szerint viszont a külcsín helyett fontosabb a belbecs, ezért a dizájn átalakítására szánt időt inkább új képességek implementálására kellene szánni.

A felület változatlanul hagyása nem igazán opció. Eljön az az idő, amikor az összes külső könyvtár már csak az új platform dizájnját fogja használni. Ezeknek a függőségeknek a frissítése sem kerülhető el, mivel az Android folyamatosan változik és előbb vagy utóbb eljut arra a pontra a régi könyvtár, hogy már nem működik együtt megfelelően az új rendszerverziókkal.

A Material 3 egy jó kompromisszum, hiszen nagyon sok alkalmazás már ezt használja és rengeteg hiba javítva lett benne. Így most ideális átállni az Android legfrissebb dizájn rendszerére.

Pillanatnyilag még csak előzetes kutatások folynak arról, hogy a K-9 Mail mely részét kell ehhez megváltoztatni. Amint kész a felmérés, a béta verzióban megváltozik az alapértelmezett téma. Ha érdekel a folyamat, akkor legyél te is tesztelő és figyeld a K-9 Mail 6.9xx-es sorozatú béta kiadásait.

Android 14 kompatibilitás

Az Android 14-gyel jön néhány változás, amely érinti a K-9 Mailt is:

  • Alapértelmezetten nem működnek az emlékeztetők, mivel a Google az Android 13 és 14 esetén úgy döntött, hogy a pontos időzítő beállításához kézzel kell beállítani a jogosultságokat. Bővebben az  K-9 Mail – 2023. novemberi és decemberi fejlesztések írásban olvashatsz az „Android 14 – Nem működnek az emlékeztetők” pontban.
  • Az alkalmazások közti kommunikációs szabályok szigorodnak, emiatt változtatni kell a kriptográfiai segédprogrammal (https://www.openkeychain.org/) való kommunikáción OpenPGP használatakor.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor ezek a változások a K-9 Mail 6.8xx-es kiadásai valamelyikében fognak megjelenni.

Kapcsolódó

K-9 Mail logó

K-9 Mail – 2023. novemberi és decemberi fejlesztések

A Thunderbird blogján megjelent az androidos e-mail kliens, a K-9 Mail idei utolsó, novemberi és decemberi fejlesztéseket ismertető fejlesztési naplója.

Közösségi hozzájárulások

  • A névjegyen immár feltüntetésre kerülnek a harmadik féltől származó könyvtárak.

Megjelenések

Stabil:

Béta:

Az eredeti bejegyzés a Thunderbird Blogon olvasható angolul: https://blog.thunderbird.net/2024/03/thunderbird-for-android-k-9-mail-february-2024-progress-report/

Kapcsolódó

K-9 Mail logó

K-9 Mail – 2024. januári fejlesztések

A Thunderbird blogján megjelent az androidos e-mail kliens, a K-9 Mail januári fejlesztési naplója.