K-9 Mail – 2024. márciusi fejlesztések

A Thunderbird blogján megjelent az androidos e-mail kliens, a K-9 Mail márciusi fejlesztési naplója.

Lássuk, mi történt:

K-9 Mail logó
K-9 Mail logó

A Thunderbird blogján megjelent az androidos e-mail kliens, a K-9 Mail márciusi fejlesztési naplója.

Lássuk, mi történt:

Hibajavítások

A stabil kiadások általában sok újdonságot tartalmaznak, ez alól a 6.800-as sem volt kivétel. Hiába a különböző tesztek – automata, manuális, béta – mindig jelentkezhet egy olyan hiba, ami átcsúszik az összes teszten. Ezeknek a hibáknak a javítása általában heteket igényel és új kiadás(ok) létrehozását.

K-9 Mail 6.801

Talált / Javított hibák:

 • Nagy kezdőbetűssé konvertált e-mail címek: egyes billentyűzetek nagy kezdőbetűssé konvertálják az e-mail címet is. Ez most javítva lett.
 • Sortörés a jelszó mezőben: ha a vágólapról bemásolt jelszó vége sortörést tartalmazott, az is része lesz a jelszónak. Ismert hiba, hamarosan javítva lesz.
 • DNSSEC: mostantól ellenőrizve vannak a DNSSEC aláírások amikor a K-9 Mail megpróbálja automatikusan meghatározni a levelezőszerver beállításait.
 • OAuth 2.0 hiba: APK létrehozáskor a használt optimalizáló túlságosan lelkes volt és elrontotta az OAuth 2.0 azonosítást.
 • Összeomlás csatolmány letöltésekor: ritka, versenyhelyzetből adódó hiba javítása, mely csak „jó" időzítés esetén okozott problémát, ezért bujkálhatott 2017 óta a kódban.
 • Összeomlás túl hosszú tárgynál: kb. 1000 karakter hosszú tárgy esetén jelentkező összeomlás javítása. Ettől függetlenül javasolt rövid tárgyat használni!

K-9 Mail 6.802

A következő hibák ismertek és várható a javításuk:

 • F-Droid metaadatok: előkészítése zajlik annak, hogy ugyanabból a forrásból legyen egyszerre K-9 Mail és Thunderbird for Android alkalmazás. Ennek megfelelően az alkalmazás leírása és a képernyőképek egy másik könyvtárba lettek mozgatva. Ezt a helyet azonban az F-Droid nem támogatja. Ezért jelenleg nincs (nem volt) képernyőkép és leírás a K-9 Mail mellett az F-Droid alkalmazásboltban.
 • Hiányzó jogosultság miatt nem működő értesítések: ismert probléma, hogy Android 14 és újabb verziókban az újonnan telepített alkalmazásoknak a figyelmeztetések időzítéséhez (pl. naptár esemény) egy újabb jogosultságot kell adni. Ennek a felhasználóbarát implementációja kezdődött el.

Újdonságok

 • Elkezdődött a felhasználói felület Material 3 keretrendszerre történő átültetése.
 • Android 14 kompatibilitás javítása folyamatban.

Részletek a 2024-re tervezett fejlesztésekben:

Kapcsolódó

K-9 Mail logó

K-9 Mail 2024-re tervezett fejlesztései

Elérhetővé vált a K-9 Mail (aka Thunderbird for Android) 2024-re tervezett fejlesztéseit összefoglaló útiterv.

 

Megjelenések

Stabil:

Az eredeti bejegyzés a Thunderbird Blogon olvasható angolul: https://blog.thunderbird.net/2024/04/thunderbird-for-android-k-9-mail-march-2024-progress-report/

Kapcsolódó

K-9 Mail logó

/k-9-mail-2024-februari-fejlesztesek

A Thunderbird blogján megjelent az androidos e-mail kliens, a K-9 Mail februári fejlesztési naplója.