Véget ér az OpenSSL 1.1.1 támogatása

Matt Caswell bejelentette, hogy 2023. szeptember 11-én véget ér az OpenSSL 1.1.1 támogatása.

OpenSSL logó
OpenSSL logó

Matt Caswell bejelentette, hogy 2023. szeptember 11-én véget ér az OpenSSL 1.1.1 támogatása.

Immár kevesebb, mint 6 hónap van hátra az OpenSSL 1.1.1-es sorozat támogatási időszakának végéig. A sorozat használóinak javasolt átgondolni és megtervezni a szükséges lépéseket.

Az OpenSSL 1.1.1 hosszan támogatott kiadás, amely a szabályzatunk szerint 5 éves támogatási időszakot jelent. Az utolsó évben ez jellemzően biztonsági javítások újabb verziókból történő átemelését jelenti.

Az OpenSSL 1.1.1 2018. szeptember 11-én jelent meg, így a támogatása 2023. szeptember 11-én fog véget érni. Ezután a sorozathoz nem érkezik több nyilvánosan elérhető biztonsági javítás.

Amennyiben az OpenSSL 1.1.1-et az operációs rendszereden keresztül (például RPM vagy DEB csomagból) vagy más harmadik forrásból szerezted be, a támogatási időszak eltérhet az OpenSSL Project által biztosított időszaktól. Ebben az esetben az operációs rendszer gyártójánál vagy az egyéb harmadik forrásnál tudod ellenőrizni a támogatást.

Amennyiben az OpenSSL projekttől szerezted be a verziót, erősen javasoljuk az újabb verzióra történő frissítés megtervezését a támogatási időszak vége előtt. A legújabb verzió az OpenSSL 3.1, amely 2025. március 14-ig támogatott. Elérhető még az OpenSSL 3.0 is, amely hosszan támogatott verzió, így 2026. szeptember 7-ig kap frissítéseket. A migrációs útmutatónk tartalmaz néhány hasznos információt a frissítés közben esetlegesen felmerülő problémákról.

Másik lehetőség a prémium támogatási szerződés vásárlása, amely kiterjesztett támogatást (pl. további biztonsági javításokat) jelent az 1.1.1-hez a nyilvános támogatás vége után is. A kiterjesztett támogatásnak nincs meghatározott végdátuma, amíg üzleti szempontból megéri számunkra, szándékunkban áll folytatni (tehát a belátható jövőben). További információ a támogatási szerződések oldalunkon érhető el, illetve e-mailt is írhatsz nekünk az osf-contact@openssl.org címre.