Megjelent az Ubuntu 22.04.3

Bejelentették az Ubuntu 22.04 harmadik pont kiadását, az Ubuntu 22.04.3 LTS-t.

Ubuntu Jammy Jallyfish logo
Ubuntu Jammy Jallyfish logo

Bejelentették az Ubuntu 22.04 harmadik pont kiadását, az Ubuntu 22.04.3 LTS-t.

Az Ubuntu bejelentési csapat nevében Paride Legovini bejelentette az Ubuntu 22.04.03 LTS, Jammy Jellyfish megjelenését asztali, szerver, cloud és core változatokban.

Ahogy lenni szokott, a kiadás számos frissítést tartalmaz, és a frissített telepítő média kevesebb frissítés letöltését teszi szükségessé telepítés után. Ezek között biztonsági frissítések és komoly hibák javításai is vannak, a stabilitás és a 22.04 LTS-sel való kompatibilitás fenntartására is fókuszban volt.

A Kubuntu 22.04.3 LTS, az Ubuntu Budgie 22.04.3 LTS, az Ubuntu MATE 22.04.3 LTS, a Lubuntu 22.04.3 LTS, az Ubuntu Kylin 22.04.3 LTS, az Ubuntu Studio 22.04.3 LTS és a Xubuntu 22.04.3 LTS kiadások is megjelentek ma.

További részletek a saját kiadási megjegyzéseikben találhatóak: https://discourse.ubuntu.com/t/jammy-jellyfish-release-notes/24668

Az asztali Ubuntu, a szerver, a Cloud és a Core verziók 5 évig támogatottak, a többi változat 3 évig. Bővített biztonsági támogatás is elérhető ESM-mel (Extended Security Maintenance).

Az Ubuntu 22.04.3 LTS beszerzése

Az Ubuntu 22.04.3 LTS letöltéséhez látogass el ide: https://ubuntu.com/download

Az Ubuntu 20.04 LTS felhasználóknak hamarosan automatikus frissítési lehetőségük lesz a Frissítéskezelőn keresztül.

A frissítésről további információk az alábbi oldalon érhetőek el: https://help.ubuntu.com/community/JammyUpgrades

Természetesen a legutolsó Ubuntu verzióra való frissítés is teljesen ingyenes.

Minden felhasználónak javasoljuk a kiadási megjegyzés elolvasását, amely tartalmazza az ismert problémákat és javítási módjukat, valamint sokkal részletesebb magánál a bejelentésnél. Itt érhetőek el: https://discourse.ubuntu.com/t/jammy-jellyfish-release-notes/24668

Ha kérdésed van, vagy azt hiszed, hibát találtál, de nem vagy biztos benne, az alábbi helyeken próbálj meg érdeklődni:

Közreműködés az Ubuntuban

Ha szeretnél segédkezni az Ubuntu formálásban, az alábbi listán megtalálhatod, hogyan működhetsz közre: https://discourse.ubuntu.com/contribute

Az Ubunturól

Az Ubuntu egy teljes értékű Linux disztribúció asztali számítógépekhez, laptopokhoz, felhőkre és szerverekre gyors és egyszerű telepíthetőséggel, valamint rendszeres kiadásokkal. Tökéletes programok szorosan integrált gyűjteményét tartalmazza és egyéb programok hihetetlenül széles választéka csupán néhány kattintásnyira van.

Professzionális szolgáltatások, ideértve a támogatást is, érhetőek el a Canonicaltól és több száz cégtől világszerte. Tovább információkért látogasd meg a https://ubuntu.com/support oldalt.

További információk

A weboldalunkon többet is megtudhatsz az Ubunturól és erről a kiadásról: https://ubuntu.com

A jövőbeli Ubuntu bejelentésekre az Ubuntu kis forgalmú bejelentési listáján tudsz feliratkozni: https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-announce

Az Ubuntu Kiadási Csapat nevében,

Paride Legovini

A bejelentés itt olvasható angolul.