Megjelent a Linux 6.7-rc7

Linus Torvalds bejelentette a Linux 6.7 hetedik kiadásra jelölt változatát.

Röviden: csak az ünnepek miatt lesz egy rc8,  amúgy minden jól néz ki.

Linus szavaival:

Tux ikon
Tux ikon

Linus Torvalds bejelentette a Linux 6.7 hetedik kiadásra jelölt változatát.

Röviden: csak az ünnepek miatt lesz egy rc8,  amúgy minden jól néz ki.

Linus szavaival:

„Általában vasárnap délután szoktam elkészíteni az rc kiadásokat, de mivel holnap karácsony, és kezdődnek az ünnepek (én legalábbis néhányszor megjárom oda s vissza a boltokat, hogy beszerezzem, amiket elfelejtettem, mert nem volt még olyan év, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen valami), így most szombaton kerül ki az rc7.

Ahogy azt az elmúlt néhány levelemben már említettem, bár a dolgok jónak tűnnek, és a megszokott ütemterv szerint ki lehetne adni a végleges 6.7-et a következő hétvégén, mégsem teszem meg. Ünnepek lesznek, már most legalább egy hete rengetegen szabadságon vannak, és sokan terveznek legalább egy hetet kivenni a következő időszakban.

Szóval a következő hétvégén lesz egy rc8, amiben várhatóan nagyon kevés változás lesz, mivel mindenki pihenni fog.

Majd egy hét múlva remélhetőleg visszazökkenünk a megszokott ütemezésbe. Talán.

Amúgy az rc7 teljesen megszokottnak néz ki. Igazából egy kicsit nagyobb, mint az rc6 volt, de nem jelentősen, és a változások között nincs semmi, ami fura lenne. Kérlek, vidd el egy körre, ha van időd és energiád. De bevallom, arra számítok, hogy minden nagyon csendes lesz, és a következő hét az egyike lesz azoknak a bizonyos „semmi se történt”  heteknek. Már csak azért is, mert ha nem is ünnepelsz, akkor is kihasználod a nyugalmat és a csendet.

      Linus”

Az eredeti bejelentés és a változásnapló itt olvasható: https://lore.kernel.org/lkml/CAHk-=wjDbR1oNZtqTNE4n8MHbzi028JFKSCvyW88hw+0GO=P+A@mail.gmail.com/T/#u