Megjelent a Linux 6.3-rc1

Linus Torvalds bejelentette a Linux 6.3 első kiadásra jelölt változatát.

Röviden: komplikációktól mentes beolvasztási időszak, időben beküldött változások ezért jó kedvű Linus.

Linus szavaival:

Tux ikon
Tux ikon

Linus Torvalds bejelentette a Linux 6.3 első kiadásra jelölt változatát.

Röviden: komplikációktól mentes beolvasztási időszak, időben beküldött változások ezért jó kedvű Linus.

Linus szavaival:

„Az elmúlt jó néhány beolvasztási ablakban mindig volt valami furcsaság. Most végre újra normalizálódtak a dolgok és az elmúlt két hét egy komplikációktól mentes beolvasztási ablak volt. Ez pedig nagyon jó.

Valójában, több dolog miatt is jó. Egyrészt, mert nem volt számomra túlzsúfolva az ablak, így nem éreztem hogy torkom szakadtából ordítanék az első pár napban. Persze segített az is, hogy volt néhány beolvasztási ablak, ahol komolyan megkértem mindenkit, hogy legyen kész a munka a beolvasztási ablak megnyílására. Így kialakult a minta, hogy a változások túlnyomó többsége korán megérkezik.

Újra, ez az én beolvasztási ablakomat teszi jobbá, így nem kell ülnöm és arra várnom hogy valaki, aki tudom hogy küldeni fog valamit, végre elküldje a beolvasztási kérelmét.

Úgyhogy minden kifejezetten jó érzéssel töltött el. Természetesen, az hogy nem volt gond a gépemmel, se szabadságolás, se utazgatás, időt adott arra hogy párakra rászóljak "légyszíves, írj jó commit üzeneteket a beolvasztásokhoz", szóval van némi hátránya is annak hogy nem temettek maguk alá az elmúlt napok beolvasztás kérelmei.

Persze, problémás vagy sem, most hogy lezárult a beolvasztási ablak, biztosnak kell lennünk abban hogy minden működik. Van néhány izgalmasabb változásunk, amikből kiesett durvább hibák javítva vannak. De biztos vagyok benne, hogy van ott még ahonnan ez jött. Remélem, a 6.3-as stabilizálódási periódusa is olyan jó lesz, mint amilyen jó a beolvasztási ablak volt. Kopp - kopp.

Mint mindig, a teljes naplókivonat túl nagy a csatoláshoz, mivel több mint 12,500 változásunk van - nem számolva a majdnem ezer darab beolvasztást -, így csak a megszokott beolvasztási naplót csatolom, ami csak nagyon magas szinten mutatja meg, hogy mi és kitől került beolvasztásra. Az egész megszokottnak nézni a ~55% illesztőprogram, 20% architektúra, a maradék pedig minden más (dokumentáció, eszközkészlet, hálózat, fájlrendszer, fő kernel kód) változásokkal.

Kérlek tesztelj,

       Linus”

Az eredeti bejelentés a beolvasztási napló itt olvasható: https://lore.kernel.org/lkml/CAHk-=wgr1D8hb75Z+nn+4LXUnosp0HM+gP+YJEcEav1DgTC=Cw@mail.gmail.com/T/#u