Megjelent a Linux 6.3

Linus Torvalds bejelentette a Linux 6.3 végleges kiadását.

Röviden: problémamentes kiadási ciklus, némi VM változás az utolsó héten.

Linus szavaival:

Tux ikon
Tux ikon

Linus Torvalds bejelentette a Linux 6.3 végleges kiadását.

Röviden: problémamentes kiadási ciklus, némi VM változás az utolsó héten.

Linus szavaival:

„Az egész kiadási ciklus problémamentes volt, ahogy az elmúlt hét is. Így itt vagyunk, pont a tervezett időben a 6.3-as stabil kiadásával.

Persze mindez nem jelenti azt, hogy valami csúnyaság ne rejtőzködhetne hetek óta a kódban, de nézzük a dolgokat úgy, ahogy vannak, ami azt jelenti, hogy minden rendben van, és ez a kiadási ciklus igazán jól sikerült. Van ilyen is.

Ez nyilvánvalóan azt is jelenti, hogy a 6.4-es beolvasztási ablak holnap nyílik. Kaptam már vagy két tucat beolvasztási kérelmet, aminek örülök. Azt gyanítom, hogy lesz ez még több is, mikor holnap reggel felkelek.

Mindeközben viszont élvezzük (és teszteljük) a 6.3-as kiadást. Ahogy mindig, a csatolt naplókivonat most is csak az elmúlt egy hét változásait tartalmazza, amik között igazából minden előfordul. Van némi VM javítás, ami kitűnik a többi közül, de ez sokkal rosszabbul hangzik, mint amilyen valójában. Kitűnik, mivel minden egyéb dolog nagyon kicsi, és ritkán látni változást az mm/ alkönyvtárban. De minden kifejezetten kicsi, és a változások nagyobb része olyan dolgokat érint, mint a kmsan, szóval nem a „normális” VM kódban volt változás. Bár akad még némi utózönge a maple fa és vma iterator beszélgetésből, remélem végeztünk ezzel a nyűggel is.

Szóval, úgy gondolom, hogy jó állapotban vagyunk, de kérlek, próbálj rám cáfolni: a valós élet tesztjei mondják meg, valójában hogyan is állunk.

    Linus"

Az eredeti bejelentés és a változásnapló itt olvasható: https://lore.kernel.org/lkml/CAHk-=wg02PoScxDO0wwD5EkFpx50DF1c2TxXqyAnzGjdFf71jw@mail.gmail.com/